Vuurwerkvoorlichting voor Politiekids

Politiebureau Hoefkade heeft een voorlichting gegeven over vuurwerk bij buurthuis Samson. Dit voor de Politiekids die gisteren van start zijn gegaan. ‘Zet altijd je vuurwerkbril op als je vuurwerk afsteekt,’ was één van de tips.

De kinderen hebben woensdag 13 december kennis gemaakt met de agenten met wie zij de Politiekids gaan vormen. Ook kregen zij een pet en badge. En ze hebben nog een speurtocht gedaan.

Het Politiekidsproject is een samenwerkingsverband tussen politiebureau Hoefkade, de Van Ostadeschool, Het Palet en Stichting Jeugdwerk. Het project loopt sinds 2012.
Agenten betrekken kinderen op een leuke manier bij het veilig houden van de Schilderswijk. Van inbraakbeveiliging tot fietsvoorlichting. Zo krijgen kinderen een positief beeld van de politie en leren ze dat agenten niet eng zijn.

Kinderen uit groep 3, 4 en 5 kunnen zich aanmelden voor het project. Via lootjes wordt bepaald wie bij de Politiekids mogen. Dit schooljaar komen de kinderen nog vier keer bij elkaar. Telkens zal een ander onderwerp behandeld worden.

Geef een reactie