SamSon op Radio EenVandaag

Radio EenVandaag bezocht de Schilderswijk vanwege de uitspraak over de zaak Mitch Henriquez die de rechtbank afgelopen donderdag deed. Ook buurthuis Samson van Stichting Jeugdwerk werd geïnterviewd.

Hendriquez overleed ruim twee jaar geleden tijdens een gewelddadige arrestatie. De betrokken agenten zijn schuldig aan Hendriquez’ dood, zo oordeelde de rechter.
Gelukkig is het vertrouwen in de politie er bij SamSon niet minder op geworden. ‘Dit is een slecht ding, maar de politie doet ook meerdere goede dingen voor de Schilderwijk,‘ zegt een jongere.

Peter de Zwaan, manager van Samson, benoemt dat de relatie en samenwerking met de wijkagenten de laatste jaren zelfs een stuk verbeterd zijn. ‘Wijkagenten kennen de jeugd, weten wat er speelt dus de lijntjes zijn kort,’ aldus Peter.

Dit samen optrekken met agenten is één van de maatregelen die de gemeente heeft genomen om het vertrouwen in de politie te vergroten. De meeste jongeren hebben namelijk weinig vertrouwen in de politie, blijkt uit een onderzoek van socioloog Corina Duijndam.

Het interview kan je hier terugluisteren. Samson hoor je tussen 9.50 en 11.10.

Geef een reactie