Een terugblik op het allereerste Schilderswijks galadiner

PVV-er Sebastiaan Kuis tijdens het correspondent’s dinner: ‘Dus ik vraag aan jullie, willen jullie in deze stad en in Nederland, willen jullie méér of minder…
grappen?’ De vrijdagavond was met ondermeer de presentators Sjaak Bral en onze huiscabaretier Bert Kleijweg een groot succes.  

Spontaan gesprek tussen PPV-er en NIDA-er

Politieke partijen kregen tijdens dit galadiner zeven minuten spreektijd om een andere partij belachelijk te maken, of de eigen partij op een grappige manier te presenteren. ‘Het publiek was erg enthousiast en het is ons gelukt om de sfeer neer te zetten zoals we dat wilden,’ vertelt Peter de Zwaan, manager van Samson. ‘Niet zo hard als bij een normaal debat, maar elkaar met een grap prikkelen. Een politicus van NIDA vertelde me dat hij een gesprek heeft gehad met iemand van de PVV, dat vond ik nog het mooiste compliment.’

Beleidsmedewerker Jos van Setten was onder de indruk van het relativeringsvermogen en zelfspot van politici, waaronder Christine Teunissen van PdvD die als enige dame aanhet debat participeerde:  ‘Ik heb mijn zelfgebreide wollen muts thuis gelaten dus jullie moeten het hier maar mee doen.’

 

Vrijwilliger Els vertelt erg te hebben gelachen om de grap van Bert over voedselpakketten: ‘Onze vrijwilligers hebben speciaal voor deze avond geheel belangeloos hun voedselpakketten afgestaan.’ Echter het publiek heeft wel vier minuten staan klappen voor het driegangenmenu dat de vrijwilligers uit de wijk en bereid hebben. Dat geeft wel een indruk van de hoge kwaliteit.

Last best

Misschien nog wel het meest bijzondere van de avond is dat een oude bekende van buurthuis De Jeugdhaven, en tevens de jongste en laatste spreker, tot winnaar van het politieke debat werd uitgeroepen door Sjaak Bral en Bert Kleijweg. Het gaat om de 21-jarige Mohammed El Baroudi. ‘Ik ken hem nog van de voetbalgroepen,’ vertelt John Rosario, manager beheer. ‘Maar ik wist helemaal niet dat hij mee zou doen aan het debat. Nu studeert hij rechten en is hij partijlid van de NIDA.’

Geef een reactie