Aftrap naar een project JIJ (Jouw Ideale Job)

De viering van de internationale vrouwendag 2018 van Stichting Jeugdwerk was zoals vanouds een groot succes. De avond draaide om het thema meiden in de lift dat een aftrap is naar project JIJ (Jouw Ideale Job) dat binnenkort start.

Met het thema Meiden in de lift willen wij wijzen op het belang om goed overwogen carrièrekeuzes te maken. Om jonge vrouwen te helpen dat te bereiken waar zij gelukkig van worden, is de steun van hun ouders erg belangrijk. En meiden zouden verder moeten kijken dan de geijkte “vrouwen”beroepen. ‘Niks mis daarmee maar wie weet blijkt er een baan in de techniek wel geschikter en als meiden zich alleen oriënteren op bijvoorbeeld de sociale beroepen dan komen zij daar nooit achter. ‘Er zouden bijvoorbeeld meer vrouwen bij de politie of de brandweer moeten komen,’ zegt participatiemedewerker Mila Ramdharie.

Ook in de theater act – opgevoerd door Pantah, één van onze moeders- werd gevat in beeld gebracht hoe belangrijk het is dat ouders meiden steunen in de studiekeuzes die zij maken.  Twee vriendinnen die op het feest aanwezig waren, weten in elk geval al wat zij later willen worden, namelijk  dokter en misschien wel chirurg.

Dansen op de sfeervolle tonen van DJ Songul en Figen

Het programma aanbod van de vrouwendag was net als voorgaande jaren gevarieerd. Zo kon je flip flops versieren, gezonde hapjes maken, een demonstratie cupping therapie bijwonen, een oosterse behandelwijze die de doorbloeding in weefsels en spieren bevordert. De theaterzaal en benedenverdieping van Samson waren omgebouwd tot een markt waar buurtbewoonsters eigengemaakte sieraden, kleding en heerlijke Turkse, Afghaanse en Marokkaanse gerechten konden verkopen.

Na alle workshops, versnaperingen en het koopjesjagen werd de avond knallend afgesloten op de sfeervolle tonen van DJ Songul en Figen.

Geef een reactie