Terugblik op Girls Only

Afgelopen zaterdag was het zover, Girls Only. Maatschappelijk werker en geestelijk verzorger Filiz Islekter liet de meiden kennismaken met de weerbaarheidstraining Rots en Water.
In deze weerbaarheidstraining staat rots voor onder andere zelfverdediging en water voor communicatie. Vanuit een andere insteek leerde de 15-jarige Sara de meiden zichzelf verdedigen met een aantal kickbox-technieken.

Ieder een verhaal

In de theaterzaal zorgden gastsprekers voor interessante gespreksstof. Zo vertelde de vrijgevochten Fatima hoe ze het wist te schoppen tot een van de eerste leidinggevende, Marokkaanse vrouwen bij de politie en hadden we cultureel ondernemer Deborah Cameron op bezoek die haar powergirltraining gaf. Deborah werd geboren met kanker, waardoor ze nog maar met 25% ziet. Maar met haar sterke wil kreeg ze het voor elkaar haar moeder op 3 jarige leeftijd te overtuigen dat ze naar een reguliere basisschool kon en wist ze als eerste jonge dame een stageplek te bemachtigen bij buurthuis Octopus met adolescente jongens.
Het evenement werd gepresenteerd –of gehost zoals ze dat tegenwoordig noemen-door de pas 21-jarigen Ouafa Daouaryen en Hafida Akhlal, die beiden ook actief zijn in het jongerenwerk. De meiden hebben de gesprekken vanuit een opvallend empatische en positieve insteek maar zonder oordeel geleid.

Multitalentalenten

Onder de bezoeksters van Girls Only zaten o.a. twee bijzondere meiden die maar liefst vier talen spreken. Beiden van Marokkaanse komaf, opgegroeid in Spanje maar ze leerden elkaar pas in Nederland kennen op een internationale school. De dames zoeken een bijbaatje in de horeca en de eerste contacten daarvoor zijn gelegd met re-integratiebegeleider en trainer Ruby Pracht van Stichting Better People. Een mooi voorbeeld van de doelen die we met Project Jouw Ideale Job, waar Girls Only onderdeel van is, willen bereiken. Na de zomer gaat project JIJ verder.

Meer foto’s van dit evenement vind je in het menu beeldgallerie bij foto’s.

 

Geef een reactie