Schilderswijk United Top 100

In oktober 2017 heeft bij Jeugdcentrum Samson het event Schilderswijk United top 100 plaatsgevonden. Bij dit evenement werden 100 bewoners genomineerd die dagelijks in de weer zijn om de Schilderswijk een stukje mooier te maken. Een straatje schoonhouden, de krant rondbrengen of boodschappen voor een buurvrouw. Bewoners konden andere bewoners nomineren voor de Top 100.

Via aanmelding hebben we zo 100 bewoners op die bewuste avond in het zonnetje gezet, met medewerking van Sjaak Bral, Deng Boy, byDeeDee, Omar Munie en onze eigen huiscabaretier en jeugdwerker Bert Kleijweg. Aan het eind van de avond heeft iedereen een “Schilderswijk omart diversiteits armband” gekregen om te benadrukken dat de kracht uit de Schilderswijk komt, er mooie initiatieven zijn in de wijk en dat de aanwezigen daar onderdeel van uit maken.
Het was een feestelijke avond met vertier, een hapje en drankje. Iedereen ging na afloop met een voldaan en trots gevoel huiswaarts, wetende dat het mooi is om een Schilderswijker te zijn.